Untold History : Pengasas Yakuza Jepun Di Malaya | DiSiniBermula

Untold History : Pengasas Yakuza Jepun Di Malaya

Thursday, March 14, 2013

PENIPUAN SEJARAH : GENERAL YAMASHITA BUKAN HARIMAU MALAYA

General Yamashita datang buat onar je. Bukan hebat sangat pun... yang paling hebat ialah - Tani Yutaka



Dilahirkan di Terengganu in 1910, anak lelaki dari satu keluarga Jepun... yang berniaga kedai runcit di Hulu Terengganu.. dia suke berbaju melayu dan bersongkok mcm orang2 Melayu





bekas rumahnya di Terengganu masih ada lagi pada tahun sekitar hujun 1940'an.. rumah papan mcm rumah orang melayu lain



TRAGEDI OKTOBER

Sometime in 1930's...bile Jepun invaded Manchuria.. chinese revolted against japanese oversea... adik perempuannya (dua dari kanan) dirogol dan dibunuh oleh orang2 Cina di Terengganu



Ditambah lagi dendam... pelaku2 tersebut dibebaskan oleh mahkamah British....

Dari 1933.. Tani Yutaka mengganas di terengganu dan kelantan dengan merompak business2 cina dan British... yang bestnye.. ramai ahli kumpulan gangster yakuza ni terdiri oleh orang Melayu

Siape sangka budak Jepun muke baik sopan santun yg masuk Melayu ni jadi gangster yg amat ditakuti cine dan British pada tahun 1930's to 1940's

LAGENDA

Name dia tak dikenali disini.. tapi.. amat dihormati di Jepun.. sehinggakan.. dibuat filem khas untuknya pada tahun 1943 untuk mengenang semangat juangnye itu.. 





Yang paling bestnyer pulak.. cerita Jepun ni, semua pelakunnye tentulah Jepun.. TAPI.. semua pakai baju Melayu... dah jadi mcm cerita P Ramlee plak macam

WORKS

Dia meneruskan kebrassballanya bersama2 geng2 nya dalam kerja2 sabotage British mase WWII.. then, tak lame lepas Jepun menawan Singapore.. dia mati akibat malaria di Johor

YAKUZA CONNECTION



"Yamada Gang" dalam cerita Young & Dangerous V... adalah name (Yamada & Co.) kedai bapanya di Terengganu.. hehehehehee



Panduan ini menghimpunkan strategi dan teknik efektif untuk meningkatkan jumlah duit kita di Facebook. Antara kajian kes yang dimuatkan dalam laporan ini ini adalah, bagaimana seorang usahawan menjana 6 angka.Apa tunggu lagi tempah sekarang 7 yang terawal akan dapat diskaun !!!!!

ShareThis

Subscribe Here

Subscribe via Email

Ping Busuk

Close

Just Click the Like Button Below Then Click Close to Continue...


Powered By EXEIdeas
CLOSE HERE